U trendu

Danska policija prekinula lanac krijumčara oružja i droge

HAG – Hapšenjem 31 osobe, pripadnici Specijalne jedinice za istrage danske policije prekinuli su lanac velike organizovane kriminalne grupe, koja je krijumčarila, prodavala i distribuirala vatreno oružje i drogu širom EU.

Optužba ih, između ostalog, tereti za krijumčarenje i distribuciju 1.650 kg kokaina.

Danska policija je danas, u akciji pod šifrovanim nazivom „Goldfinger“ koja se bavila kriminalnim grupama sa Zapadnog Balkana, pretresla kuće na 40 lokacija i nađene su ogromne količine narkotika, vatrenog oružja i gotovine.

Istraga je sprovedena u saradnji policijskim službama i tužilaštvima iz Nemačke, Holandije, Slovenije, Švedske kao i Albanije, saopštio je Evropol i precizirao da su na dan akcije, tri njhova službenika sa mobilnim kancelarijama i alatima za izvlačenje podataka bili na licu mesta radi pružanja podrške.

Projekt Evropola za analizu „AP Copper“ , koji podržava prevenciju i borbu protiv zločina u kojima su organizovane kriminalne grupe sa albanskog govornog područja i s njima povezane organizovane kriminalne grupe, podržavao je ovaj prioritetni slučaj od samog pocetka.

Oni su pružili i analitičku podršku i organizovali tri operativna sastanka sa partnerima koji su učestvovali u akciji, u sedištu Evropola i u Danskoj ,navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.