U trendu

Dauning strit: Ne slažemo se s pristupom Trampa

Britanska premijerka Tereza Mej „ne slaže“ se sa ograničenjima za imigrante koje je nametnuo američki predsednik Donald Tramp i intervenisaće ako se budu ticala britanskih državljana, izjavio je danas portparol Dauning strita.

„Imigraciona politika SAD je pitanje vlade SAD kao što našu odredjuje naša vlade. Ali, ne slažemo se sa ovim pristupom“, rekao je portparol.

Mejova je, koje se ove nedelje u Vašingtonu sastala s Trampom, izazvala polemiku u Britaniji pošto je odbila da kritikuje američku inicijativu na konferenciji za novinare tokom jučerašnje posete Ankari.

Ona je kratko rekla da su „SAD ogovorne za politiku SAD prema izbeglicama, a da je Britanija odgovorna za britansku politiku prema izbeglicama“.

Član britanskog Parlamenta iz njene Konzervativne stranke Nadim Zahavi objavio je na Tviteru da zbog restrikcija koje je u petak uveo Tramp ne može da putuje u SAD.

Zahavi, koji je rodjen u Iraku, napisao je da je dobio potvrdu da se zabrana odnosi i na njega i na suprugu, koja je takodje rodjena u Iraku, iako par ima britanske pasoše.

„Tužan je dan kada se osetite gradjaninom drugog reda! Tužan dan za SAD“, navodi se u poruci parlamentarca.

Tereza Mej je prvi strani zvaničnik koji se sastao sa Trampom u Beloj kući od njegove inauguracije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.