U trendu

Delegacija PA OEBS u Albaniji o pripritetima predsedavanja

TIRANA – Predsednik Parlamentarne skupštine (PA) Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Džordž Cereteli i generalni sekretar Roberto Montela završili su zvaničnu posetu Albaniji, koja se priprema da preuzme predsedavanje nad OEBS 2020. godine, navedeno je saopštenju OEBS.

Delegacija PA sastala se u Tirani sa predsednikom Albanije Iljirom Metom, premijerom Edijem Ramom predsednikom skupštine Gramozom Rucijem, poslanicima i predstavnicima opozicije.

Razgovori su bili fokusirani na prioritete predstojećeg albanskog predsedavanja, kao i na prioritete Albanije u spoljnoj politici i pitanja na njenom unutrašnjem planu.

U tom pogledu, predsednik Cereteli i generalni sekretar Montela ponovili su punu podršku PA OEBS i pozdravili posvećenost vlade da neguje OEBS u duhu kolektivne odgovornosti.

Predsednik Cereteli je, takođe, ohrabrio sve političke snage da udruže napore u doprinosu opredeljenosti zemlje da vodi OEBS sledeće godine.

Delegacija PA je razgovarala sa albanskim zvaničnicima i o pravosudnoj i izbornoj reformi, kao i o odluci Evropske unije da odloži odluku o pristupnim pregovorima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.