U trendu

Demokrate: Bečić nije video Temeljni ugovor

PODGORICA – Demokratska Crna Gora tvrde da lider njihov stranke i predsednik parlamenta Aleksa Bečić nije upoznat sa sadržajem Temeljnog ugovora između Vlade i SPC, te da oni koji tvrde suprotno treba to i da dokažu.

Prethodno je, naime, jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio da su ugovor, osim premijera Zdravka Krivokapića, videli i Bečić i potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

U saopštenju Demokratske Crne Gore navedeno je da Bečić, kao ni bilo koji drugi funkcioner Demokrata, „nije video niti slovo tog ugovora, niti bilo koju njegovu verziju, radnu ili finalnu“, prenosi RTCG.

„Aleksa Bečić i Demokrate su u više navrata naglasili da sve ono što predsednik Vlade, potpredsednik Vlade i članovi Vlade, odnosno Vlada u celini usaglase sa Crkvom, jeste nešto što je za Demokrate i predsednika Bečića prihvatljivo“, ističu u saopštenju.

Navode i da Bečić kao predsednik Skupštine poštuje Ustav i shodno tome se ne meša u rad izvršne vlasti, u unutrašnja pitanja crkava i verskih zajednica.

Demokratska Crna Gora je pozvala Kneževića da dokaže tvrdnje da je Bečić video Temeljni ugovor, a da, ako to ne može, prekine sa „spinovima i podmetanjima“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.