U trendu

Demokrate: Hapšenje Botunjana skandal bez presedana

PODGORICA – Demokratska Crna Gora zahteva da se bez odlaganja puste na slobodu jutros privedeni meÅ¡tani Botuna, koji su protestovali protiv izgradnje kolektora u tom mestu.

„HapÅ¡enje Botunjana predstavlja skandal bez presedana, jer se ti ljudi ne bore protiv bilo koga, već se bore za svoja prava i prava svog sela. Primenjivati silu umesto da se putem razgovora sa građanima dođe do reÅ¡enja potpuno je neprihvatljivo“, saopÅ¡teno je iz Demokratske Crne Gore Alekse Bečića.

Istakli su da je reč o „nemoralnoj i nepravednoj“ situaciji kada se s jedne strane ima, kako navode, aktuelni savetnik predsednika Mila Đukanovića Veselin Veljović, koji napada policiju, a sa druge Ivana Vukovića koji napada i traÅŸi hapÅ¡enje meÅ¡tana Botuna.

„Ovakve prakse, tipične su za bivÅ¡u vlast DPS-a, nikada viÅ¡e neće biti deo crnogorskog sistema“, poručile su Demokrate.

Lider Demokratske narodne partije i jedan od lidera DF-a Milan KneÅŸević je ranije danas takođe zatraÅŸio puÅ¡tanje Botunjana ili će, kako je naveo, uskratiti podrÅ¡ku premijeru Zdravku Krivokapiću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.