U trendu

Demokrate protiv politike ucena koja ide naruku Đukanoviću

PODGORICA – Prvi čovek Demokrata Aleksa Bečić istakao je da se, nakon što je predsednik države Milo Đukanović odbio da predloži Miodraga Lekića za mandatara, vidi do čega dovodi politika stalnih ucena i naglasio da stranka koju predvodi neće dati podršku za skraćenje mandata Skupštine.

On dodaje da je bilo mnogo sastanaka, ali da nije izostala iskrena spremnost Demokrata da se dođe do dogovora.

„Sada se vidi do čega dovodi politika stalnog ucenjivanja i odbijanja da ono što kažete i potpišete“, istakao je Bečić.

On je podsetio kako je Dritan Abazović kazao da njegova URA neće da potpiše kandidaturu Lekića zato što misli da je to zamka.

Bečić je dodao da je Milo Đukanović imao ustavnu obavezu da prihvati mandat Miodraga Lekića, ali da nije očekivao od aktuelnog predsednika države da to i uradi, pa je „zato i tražio da se stave potpisi“.

„Taj potpis je bio zamka za Đukanovića što je pokazao današnji dan, a mehanizam su mu vratili oni koji su izglasali 43. DPS vladu i odbili da stave potpis da Lekić bude mandatar“, naveo je Bečić.

On je naglasio da Demokrate neče podržati skraćenje mandata skupštine, ali da ne zna šta će biti dalje.

„Pitajte ove koji nas drže u ovakvom stanju svih ovih meseci, jer su najpre prekrojili 30. avgust, pa vratili DPS na vlast, odbili da potpišu kandidaturu Lekića i sada stvorili ovakve posledice u društvu“, poručio je Bečić i naglasio da Demokrate što obećaju to i ispune.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar