U trendu

Dete nestalo nakon što su tela migranata pronađena blizu granice sa Kanadom

MONTREAL — Vlasti na teritoriji Mohavk u Akvesasneu u Kanadi saopštile su danas da se jedno dete vodi kao nestalo, a da su tela šest migranata indijskog i rumunskog porekla izvučena iz reke koja se nalazi na granici Kanade i SAD.
Žrtve su pokušavale da ilegalno uđu u Sjedinjene Države iz Kanade, rekla je zamenica šefa policijske službe Akvesasne Mohavk Li-En O’Brajan.

Njihova tela, uključujući i telo deteta mlađeg od tri godine, pronađena su u četvrtak u reci Sent Lorens u blizini Akvesasnea u Kvebeku, prenosi agencija AP.
O’Brajan kaže da je policija pronašla kanadski pasoš nestalog deteta u rumunskoj porodici, dodajući da je preminulo dete takođe kanadski državljanin.

Ona je rekla da je šest tela pronađeno tokom potrage za 30-godišnjim muškarcem čiji jed nestanak prijavljen u četvrtak.
„Plovilo koje odgovara opisu da je njime upravljao Kejsi Ouks nalazilo se u blizini preminulih osoba“, rekla je ona, dodajući da ne može da potvrdi da li je taj čamac korišćen za prevoz dve porodice.
Očekuje se da će jedinice za vazdušnu podršku pokrajinske policije Kvebeka i pokrajinske policije Ontarija pomoći u istrazi tog područja.
Naložena su obdukcija i toksikološka ispitivanja kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Policija Akvesasne kaže da je od januara bilo 48 incidenata ljudi koji su pokušali ilegalno da pređu u Kanadu ili Sjedinjene Države preko teritorije Mohavka, a većina njih je indijskog ili rumunskog porekla.
Akvesasne se nalazi na granici Kanade i Sjedinjenih Država i ima teritoriju u Kvebeku, Ontariju i državi Njujork. I

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.