U trendu

Devojci rekao da „mora da obavi nešto strašno“ pa sutradan oteo Medelin? (foto)

Kristijan Brukner, osumnjičeni za nestanak Medlin Mekejn rekao je svojoj bivšoj devojci veče pre nestanka devojčice da „sutra mora da obavi nešto strašno“ u Praja da Luzu.

– To je strašan posao, ali moram to da uradim. On će mi promeniti život. Nećeš me videti neko vreme – navodno je rekao Brukner. To je policiji izjavila jedna od dve Britanke koje su mu bile devojke dok je živio u Portugalu, piše The Sun.

Obe su rekle policiji da su živele u strahu od Kristijana jer ih je tukao pa su tražile da im se imena ne pominju. Jedna od njih je spomenuti razgovor s njim vodila 2. maja 2007. godine samo dan pre nego što je Medlin nestala.

Sa Medlin je nestao i Kristijan koji se pojavio tek tri godine kasnije u Lagosu u Portugalu gde je počeo da radi u jednom baru.

Ključna fotografija NASA-e?

Pojavila se informacija da bi fotografija NASA-e mogla rešiti slučaj nestale Medi. Španski bloger i stručnjak za kriminalistiku Janoš Gonzalez analizirao je fotografiju koja je snimljena u maju 2007. godine kratko nakon što je Medi nestala.

Na snimku se vidi krov kombija koji su istražioci povezali s osumnjičenim Kristijanom.

Kombi se prema snimku nalazi u blizini imanja na kojem je Kristijan stanovao ranije, a onda je nestao 2006. godine. Sumnjivo je da se kombi onda opet pojavio na istom imanju godinu kasnije pa Gonzalez smatra da bi policija morala detaljno da pretraži to imanje. Ranije su već pretražili deo imanja, ali su bili više fokusirani na deo koji bliže putu.

Tužilac: Medi je verovatno mrtva

Nemački tužilac Hans Kristijan Volters je rekao za britanske medije da je Medi Mekejn najverovatnije oteta i da je ubrzo nakon toga ubijena. Tužilac je ranije rekao da veruje da je devojčica mrtva.

– Nemamo telo i nemamo dovoljno dokaza da osumnjičenog šaljemo na suđenje, ali imamo neke dokaze da je osumnjičeni počinio delo – rekao je.

Takođe je naglasio kako su uvereni da je osumnjičeni počinio i druge seksualne zločine u Portugalu, ali i u Nemačkoj. Moguće je da Kristijana uskoro i puste na uslovnu slobodu jer je već odslužio dve trećine kazne. On je u zatvoru zbog napada i silovanja starije žene u Portugalu. Ali, budući da su sada poznate i neke nove informacije o njemu, jer je osumnjičen i za neka nova krivična dela, moguće je i da će ostati u zatvoru.

Inače, dobio je 21 mesec zatvora zbog krijumčarenja droge i sedam godina zatvora za napad na 72-godišnju ženu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.