U trendu

Devojčicu držali zatočenu u kući sedam godina!

Osmogodišnja devojčica je sedam godina bila zatočena u kući, gde su je krili majka i njeni roditelji, zbog čega su sada pod istragom, potvrdili su tužioci iz Nemačke.

Kako prenosi BBC, devojčica je krajem septembra oslobođena i nalazi se u hraniteljskoj porodici. Reč je o detetu koje je potpuno bilo izolovano od vanjskog sveta: nikada nije videla šumu, niti dolinu, navode nemački novinari. Majka osmogodišnjakinje je slagala vlasti da su se preselili u Italiju.

Inače, devojčica je živela u kući u Atendornu, gradiću u oblasti Sauerland na zapadu Nemačke. Sama kuća je, po svemu, bila neupadljiva. Nekoliko stepenika vode do braon ulaznih vrata. Međutim, sa druge strane belih zidova, majka i njeni roditelji držali su devojčicu zaključanu sedam godina, navode tužioci. Tokom tog perioda, veruju oni, devojčica nije imala kontakt sa drugim ljudima, nije išla u školu, niti je izlazila iz kuće.

Mihael Ferber, šef lokalnog odeljenja za brigu o deci, kaže da osmogodišnjakinja ume da čita i zna matematiku, ali ima probleme sa svakodnevnim aktivnostima.

„Moraćemo da sačekamo i da vidimo kako se te stvari razvijaju“, dodao je on. Devojčica je trenutno pod nadzoromdečijeg psihologa.

“Svet sada detetu izgleda naopako, kao da je na drugoj planeti“, rekao je stručnjak iz nacionalne asocijacije za zaštitu dece medijima.

Pred tužiocima je zadatak da otkriju šta se desilo – i kada. Majka i njeni roditelji i dalje ne odbijaju da govore o slučaju, naveli su tužioci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.