U trendu

DF: Premijer da objavi podatke o tajnom letu Đukanovica

PODGORICA – Predsednik crnogorskog Odbora za bezbednost i odbranu i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan KneĹžević zatraĹžio je od premijera Zdravka Krivokapića da otkrije informacije o tajnom letu predsednika Mila Đukanovića za Pariz u januaru proĹĄle godine, saopĹĄteno je danas iz DF-a.

U DF-u kaĹžu da izbegavanjem da otkrije te informacije, Vlada „joĹĄ jednom potvrđuje da nema petlje i hrabrosti da krene u demontaĹžu totalitarnog sistema koji je kreirao Đukanović“, prenosi RTCG.

„Demokratski front se zalaĹže za totalnu demontaĹžu totalitarnog sistema koji je bivĹĄi reĹžim kreirao, pa smatramo da je ovo jedna od veoma vaĹžnih informacija koju moramo podeliti sa građanima Crne Gore, jer je ovaj put koĹĄtao poreske obveznike otprilike oko 20 hiljada evra“, poručuju u saopĹĄtenju.

Napominju da je KneĹžević obnovio inicijativu Krivokapiću za uklanjanje stepena tajnosti „interno“ za podatke koji su sadrĹžani u Uputstvu o uslovima i načinu korišćenja aviona kojim raspolaĹže Generalni sekretarijat Vlade.

Kako kažu, inicijativa je vezana za detalje Đukanovićevog korišćenja službenog aviona u privatne svrhe.

Podsećaju da je Knežević 4. februara uputio inicijativu, ali da nije dobio odgovor.

Navode i da je Upravni sud na usmenoj raspravi 2. jula doneo presudu da se poniĹĄtava reĹĄenje Generalnog sekretarijata Vlade od 28. januara proĹĄle godine, te smatraju da zbog te presude Krivokapić mora u ĹĄto kraćem roku skinuti oznaku tajnosti i otkriti koji je bio cilj posete Parizu predsednika drĹžave „koji pokuĹĄava na sve moguće načine da sakrije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.