U trendu

DF: Veće šanse za ustolličenje Joanikije imao u Kabulu

PODGORICA – Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić potvrdio je danas da ga je u zoru pozvao premijer Zdravko Krivokapić i da mu je saopštio da je u Crnoj Gori u toku državni udar, podsetio da je i ranije upozoravao da iza svih dešavanja na Cetinju stoji aktuelni predsednik i lider DPS Milo Đukanović.

Mandić je na pres konferenciji rekao da je Đukanović bio u pozadini svih dešavanja, te da je ohrabrivao ljude da naprave čitav niz ekstremističkih poteza.

Pritom, istakao je, Đukanović nije imao hrabrosti da potpiše prijavu da je odgovoran za skup na Cetinju.

„I sad imamo da onog koji je upravljao situacijom ne vidimo nigde, nego daje izjave da je predsednik svih građana i ograđuje se od ljudi koje je pozvao da to sve rade“, rekao je Mandić.

Mandić, koji i predsednik Nove srpske demokratije, rekao je da nije srećan zbog dešavanja na Cetinju, navodeći da policija ima najveću odgovornost.

Potvrdio je da je njega i Milana Kneževića premijer Krivokapić pozvao rano jutros i da im je rekao da je u Crnoj Gori u toku državni udar.

Istakao je da su Knežević i on jasno saopštili da ustoličenje mitropolita mora da se upriliči na Cetinju i da zakon mora da važi jednako za sve.

„Nismo želeli da patrijarh i mitropolit budu onako ispraćeni danas na Cetinje, da moraju biti obezbeđivani sa protivterorističkim ćebadima“, rekao je Mandić.

Krivokapiću je, kaže, rekao da su želeli da podele svu odgovornost u vezi s ustoličenjem, zahtevajući da se posao odradi do kraja i da se ne odlaže.

Mandić je preneo čestitke Kluba poslanika DF ustoličenom mitropolitu crnogorskom primorskom Joanikiju.

Dodao je i da tom političkom savezu danas nije lako.

„Imali smo jednu akciju koja je kasnila, ali je dala dobar rezultat poručio je Mandić.

Knežević je ironično primetio da je veće šanse za ustoličenje mitropolit Joanikije imao u Kabulu nego na Cetinju.

Podsetio je da je samo sedam dana ranije na Cetinju na crkvenom tepihu i uz aplauze dočekan turski predsednik, dok su patrijarh srpski i mitropolit helikopterom morali da „preskaču“ barikade.

„Nažalost, veće šanse za ustoličenje mitropolit Joanikije je imao u Kabulu nego na Cetinju i to je zajednički poraz Crne Gore, onakve kakvu je možda pamtimo iz istorijskih udžbenika“, rekao je Knežević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.