U trendu

Diplomatsko osoblje SAD osumnjičeno za krađu napušta Moskvu

MOSKVA – Zaposleni u američkoj ambasadi u Moskvi, osumnjičeni za krađu ranca, odlučili su se za napuštanje ruske teritorije, potvrdila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kako je danas objasnila Zaharova za Jutjub kanal „Solovjev lajv”, rusko Ministarstvo spoljnih poslova poslalo je notu ambasadi SAD u kojoj je predložilo da se osumnjičenim diplomatskim službenicima oduzme imunitet i dozvoli da učestvuju u sudskom procesu, ili da odmah napuste Rusiju.

“Kako sam razumela, oni su izabrali drugu opciju.“, naglasila je ruska zvaničnica, prenosi TAS S.

Ona je rekla i da ukradeni ranac nije vraćen njegovom zakonitom vlasniku i da je očigledno nešto u njemu privuklo njihovo interesovanje.

Prema rečima portparola moskovske policije Vladimira Vasenina, muškarac je policiji prijavio da mu je ranac sa ličnim stvarima ukraden iz kafića u centru Moskve.

Štetu je procenio na 209 dolara, a tri zaposlena američke ambasade, koji rade na administrativnim i tehničkim poslovima su identifikovani kao osumnjičeni, a svi oni su, kako se navodi, pripadnici američkih marinaca starosti od 21 do 26 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.