U trendu

Đukanovic: CG izvesno pred parlamentarnim izborima

PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da je, sudeći prema pregovorima partija, drĹžava izvesno pred skorijim parlamentarnim izborima, prenosi RTCG.

„Da li će se ta većina, koja je stvorena nakon parlamentarnih izbora 2020. godine dogovoriti da formira joĹĄ jednu, treću Vladu za dve godine, ili ćemo se odmah svi dogovoriti da je to bespotrebno i da treba ĹĄto pre doći do vanrednih parlamentarnih izbora u ovom trenutku ne mogu nagađati. Ali izvesno mogu reći, čak i kad bi se formirala treća vlada, bila bi kratkog daha“, kazao je Đukanović.

Kazao je da očekuje da Crna Gora dobije stabilnu Vladu koja će je voditi putem evropskog razvoja, te da bi to trebalo da se dogodi što pre.

„To bi trebalo da se dogodi ĹĄto pre. Ove dve godine političkog iskustva smatram potpuno izgubljenim. Mislim da je potrebna ozbiljna, odgovorna, politička vlada, a nju očigledno ne moĹžemo dobiti od stranaka pobednika od 30. avgusta. Odatle i moj stav da izbori budu u naredna dva, tri meseca“, naveo je Đukanović u intervjuu za Juronjuz (Euronews).

Kako je ocenio, Vlada Dritana Abazovića je CG vratila u prošlost na neodgovoran način potpisujući temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĹĄalji komentar