U trendu

Đurić na Zajedničkoj konferenciji vojnih lidera Ohaja

KOLUMBUS – Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić učestvovao je na Zajedničkoj konferenciji vojnih lidera Ohaja kao počasni gost general-majora Džona Herisa, komandanta Nacionalne garde Ohaja, s kojom sarađuje Vojska Srbije, saopštila je Ambasada Srbije.

Đurić je u obraćanju izrazio zahvalnost komandantu Džonu Herisu i pripadnicima Nacionalne garde Ohaja na petnaestogodišnjem partnerstvu s Vojskom Srbije, koje je vremenom preraslo u iskreno prijateljstvo, kako pripadnika oružanih snaga, tako i dva naroda.

“Zvezda vodilja u godini kada obeležavamo dva značajna jubileja – 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD i 15 godina Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja, jeste naša zajednička istorija kao osnov naše zajedničke budućnosti, naše istorijsko savezništvo u oba svetska rata u kojima smo se, rame uz rame, borili za zajedničke vrednosti i principe na kojima su danas zasnovane naše dve nacije” rekao je Đurić.

Ambasador Đurić izrazio je zahvalnost general-majoru Herisu na posebno ukazanoj časti da govori na takvom skupu, što, kako je dodao, svedoči upravo o dubini i jačini partnerstva Srbije i Ohaja.

Đurić je preneo vojnom vrhu Ohaja pozdrave predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića.

“Srbija pamti i uvek će pamtiti podršku, pomoć i prijateljstvo Nacionalne garde Ohaja i naroda Ohaja. Raduje me što je naša saradnja prevazišla vojne okvire, proširivši se i na segmente ekonomije i obrazovanja. Nastavićemo da pronalazimo i negujemo i druge zajedničke niti našeg prijateljstva”, dodao je Đurić.

Zajednička konferencija vojnih lidera organizuje se jednom godišnje u glavnom gradu Kolumbusu, isključivo je vojnog karaktera i okuplja najviše pripadnike Nacionalne garde Ohaja.

Ambasador Đurić prvi je i jedini strani ambasador kome je upućen poziv i ukazana čast da se obrati na toj Konferenciji, dodaje se u saopštenju Ambasade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.