U trendu

Đuric odrzao predavanje studentima Njujorškog univerziteta

VAŠINGTON – Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, održao je predavanje studentima međunarodnih odnosa na Njujorškom univerzitetu, na kojem je govorio o spoljnoj politici Srbije, bilateralnim odnosima sa SAD, kao i o regionalnoj saradnji u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

Na poziv Katedre za međunarodnu saradnju vašingtonskog ogranka ovog Univerziteta, ambasador Đurić odabran je da se obrati studentima kao jedan od najmlađih ambasadora u diplomatskom koru Vašingtona, saopšteno je iz Ambasade Srbije.
Uz kratki osvrt na istorijski i geopolitički kontekst položaja i doprinosa naše zemlje globalnom miru, bezbednosti i solidarnosti, Đurić je studentima predočio prioritete spoljne politike Srbije, ocenivši da se snaga sadašnje regionalne i međunarodne pozicije Srbije temelji upravo na stabilnosti njene unutrašnje politike.

„Ponosan sam što sam, od preuzimanja dužnosti ambasadora, u Vašingtonu glasnik dobrih vesti u vezi sa Srbijom, glasnik ekonomskog napretka, glasnik investicionih i infrastrukturnih uspeha i dostignuća Srbije u digitalnoj i IT industriji, i glasnik novih prilika za poslovnu i akademsku saradnju sa SAD“, istakao je Đurić.

On je sa studentima podelio i sopstvena iskustva diplomatskog rada u američkoj prestonici, ukazavši im na ogroman stepen odgovornosti i ozbiljnosti, ali i časti i ponosa koje sa sobom nosi predstavljanje sopstvene zemlkje u svetu.

Predavanjem ambasadora Đurića, prvim ove vrste posle više od dve godine, simbolično je iniciran specijalni edukativni program Njujorškog univerziteta, koji ima za cilj da studentima približi ulogu i značaj globalnih lidera u svetskoj spoljnoj politici, nabadeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar