U trendu

Dnevne: SDT formirao predmet o prisluškivanju DF-a

PODGORICA – Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom navoda lidera DF-a da su njihovi članovi prisluškivani u hotelu “Palas” u periodu od 5. do 7. jula prošle godine, pišu podgoričke Dnevne novine.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević obelodanio je ranije da je, prema operativnim saznanjima predstavnika tog političkog saveza dobijenim od Ministarstva unutrašnjih poslova, da je Agencija za nacionalnu bezbednost u periodu od 5. do 7. jula 2020. ozvučila čitav hotel Palas kako bi prisluškivala 278 anketara, aktivista, poslanika i funkcionera DF-a koji su bili na seminaru.

Da li su podaci, kako to tvrdi Knežević, iz MUP-a ili pak od nekog iz ANB-a, utvrdiće tužilaštvo koje će verovatno pozvati Kneževića da da iskaz povodom ovih navoda.

Prema saznanju Dnevnih, u jednom od brojnih video-poruka koje je ostavio dugogodišnji visoki funkcioner ANB-a Luka Bulatović nakon samoubistva, od kojih je neke i izbrisao, ali ostao je trag na hardveru laptopa, navodno se pominje ovo prisluškivanje.

Kajem septembra, Raško Konjević iz opozicionog SDP-a je tokom sednice Odbora za bezbednost i odbranu saopštio da se lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić i Milan Knežević, nalaze pod merama tajne službe, i to po osnovu ekstremizma, preneo je podgoričkii portal CdM.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.