U trendu

Dogovoreno jačanje parlamentarne saradnje sa Italijom

RIM – Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić danas je u Rimu sa kolegama iz parlamenta Italije dogovorio zajedničke aktivnosti na unapređenju parlamentarne saradnje.

U izjavi za Tanjug Dačić je podsetio da dugo nije bilo sastanaka predsednika parlamenata dve države koje su strateški partneri.

Istakao je da je predsednik Predstavničkog doma italijanskog parlamenta Srbiju posetio pre devet godina, dok su posete predsednika Senata Beogradu kao i predsednika Skupštine Srbije Rimu bile pre šest godina.

„To je nešto što treba da izmenimo, imajući u vidu da smo strateški partneri, da postoji Sporazum o strateškom partnerstvu između dve zemlje“, rekao je Dačić.

On je zahvalio Italiji na sveukupnoj podršci koju pruža Srbiji.

Izrazio je zadovoljstvo što je sa italijanskim kolegom dogovorio njegovu posetu Beogradu, najverovatnije do kraja godine.

„To bi dalo još jedan doprinos razvoju naših bilateralnih odnosa“, ocenio je Dačić.

Predsednik Narodne skupštine na čelu je parlamentarne delegacije u kojoj su i potpredsednica Elvira Kovač i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Italijom Jovan Palalić.

U poseti Italiji borave na poziv predsednika Predstavničkog doma Roberta Fika, a Dačić se juče sastao i sa šefom diplomatije te zemlje Luiđijem Di Majom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar