U trendu

Donfrid sa Abazovićem i predsednicom parlamenta CG

PODGORICA – Crna Gora i SAD nastavljaju jačanje partnerstva, poručio je crnogorski premijer Dritan Abazović na sastanku sa pomoćnicom američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Karen Donfrid.

„U našem fokusu su vladavina prava, regionalna saradnja i investicije“, naveo je Abazović, a prenosi RTCG.

On je na Tviteru naveo da je počastvovan posetom Karen Donfrid i njenog tima tokom prvog radnog dana njegovog kabineta.

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore, Donfrid i zamenik pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar razgovarali su danas i sa predsednicom crnogorskog parlamenta Danijelom Đurović, dodaju podgoričke Vijesti.

Donfrid je rekla da je važno započinjanje parlamentarnog dijaloga povodom ključnih imenovanja u tužilaštvu i pravosuđu i postizanje širokog konsenzusa povodom reforme izbornog zakonodavstva.

Kako se navodi, Donfrid je Danijeli Đurović prenela poruke podrške i ohrabrenja na sprovođenju reformi neophodnih za ubrzanje integracije Crne Gore u Evropsku uniju

Đurović je iskazala snažnu opredeljenost novoizabrane Vlade da predano radi na ispunjavanju uslova za članstvo u EU.

Ona je ukazala na neophodnost pomirenja u Crnoj Gori i naglasila da će tokom mandata biti nedvosmisleno posvećena saradnji i komunikaciji sa svim političkim akterima.

„Ona je podsetila na važnost političkog dijaloga u institucijama i traženju zajedničkih rešenja u cilju izgradnje evropske budućnosti Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

U kontekstu dešavanja na geopolitičkoj sceni, sagovornici su razmenili mišljenja povodom „agresije Rusije na Ukrajinu i mogućih reperkusija na stabilnost regiona“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.