U trendu

DPS i ostatak opozicije blokiraju izbor sudija Ustavnog suda

PODGORICA – Učesnici sastanka lidera parlamentarnih stranaka različito ocenjuju sastanak sa predsednicom Skupštine Danijelom Đurović, koja je ranije izjavila da ni danas nije postignut dogovor ni o jednom pitanju, ali da je spremna da organizuje novi, ako, kako je kazala, za to postoji volja.

Lider SDP Raško Konjević kaže da je na sastanku ipak postignut neki napredak i dijalog treba nastaviti i ubrzati, dok lider Demosa i kandidat stare-nove većine za mandatara Miodrag Lekić kaže da ne treba ulepšavati rezultate, jer nije napravljen nikakav napredak.

„Sugerisao sam kolegama da kroz nastavak dijaloga dođemo do rešenja koja se tiču sudija Ustavnog suda, ako ne 28. novembra onda nakon toga“, rekao je Konjević.

Prema njegovim rečima, dijalog treba nastaviti i ubrzati.

On je rekao da nije bila uspešna praksa da se gotova rešenja stave na sto, već da se dijalogom dođe do rešenja.

Rekao je i da ne treba produbljavati institucionalnu krizu kroz određena rešenja, te da za ovu krizu nema rešenja bez izbora.

Lekić, pak, kaže da ne treba ulepšavati rezultate sastanka, jer napretka nije bilo.

Kazao je da je bio otpor prema kandidatima za sudije Ustavnog suda, ali da niko nije odgovorio na pitanje šta je problem.

Ponovio je da je namera da se izaziva haos, a u tome „prednjači predsednik države“.

„Ovde je blokada od opozicije da se ne izabere Ustavni sud, to je intonirao predsednik DPS-a, a sledili ga ostali iz opozicije…“, rekao je Lekić, prenele su podgoričke Vijesti.

Poručio je i da nema izbora bez Ustavnog suda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar