DPS o stavu Abazovića o Srebrenici

PODGORICA – Najuticajnija ooziciona DPS Mila Đukanovića komentarisala je izjavu potpredsednika vlade Dritana Abazovića da „onaj ko ne smatra da se u Srebrenici dogodio genocid, ne bi trebalo da obavlja državnu funkciju“, uz poruku da u tom slučaju Crna Gora, kako navode, više ne bi imala ni vladu, a ni premijera.

Poslanici DPS-a ovih dana sve ministre pitaju da se izjasne da li se u Srebrenici dogodio genocid, a reč je o pitanju koje se u vreme vladavine te stranke nije spominjalo.

„Juče smo čuli da ministarka Vesna Bratić ne želi da se izjasni o genocidu u Srebrenici, što predstavlja jasnu poruku da o tom zločinu misli isto što i (ministar pravde Vladimir) Leposavić“, navodi se u saopštenju te stranke koje je potpisao portparol Miloš Nikolić.

Zatim je, konstatuju, usledilo saopštenje vlade kojim su relativizovane odluke međunarodnih sudova po pitanju zločina u Srebrenici, a presuda je interpretirana kao proglašenje nekog naroda genocidnim, što nigde ne stoji, niti može da stoji u bilo kojem pravnom dokumentu ali i u zdravom razumu.

„Abazović se zarad sitnih interesa stranke i njenih osnivača, priklonio šovinističko-klerikalnoj ideologiji koju baštini trenutna izvršna vlast“, navodi se u saopštenju DPS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.