U trendu

DPS opstrukcijama neće obesmisliti izbornu volju naroda

PODGORICA – Jakov Milatović, nosilac liste pokreta Evropa sad na nedavno održanim izborima u Podgorici, koja je već započela formiranje vlasti u Glavnom gradu sa strankama stare parlamentarne većine, poručio je da Demokratskoj partiji socijalista (DPS) „neće proći“ da opstrukcijama obesmisli izbornu volju građana.

„Projektovanim i neosnovanim žalbama Ustavnom sudu iza kojih stoji poraženi DPS, a koje apsolutno ne utiču na izbornu volju građana niti mogu promeniti izborni rezultat, po ko zna koji put partija Mila Đukanovića na silu pokušava da obesmisli osnovni princip demokratije“, saopštio je Milatović.

Milatović je kao izvođača radova označio predsednika Izborne komisije Glavnog grada Veselina Vukčevića, koji je, kako je naveo, „umislio da je njegova volja jača“ od volje 62 odsto građana Podgorice, koji su nedvosmisleno glasali za smenu vlasti.

„Nadalje, iako je Upravni sud poništio odluku Skupštine Glavnog grada Podgorica kojom je početkom jula za gradonačelnika izabran Ivan Vuković iz DPS-a, potpredsednik pomenute partije ne odustaje da neustavno i nezakonito sebi kupuje vreme, dok istovremeno poziva građane da brane njegovu i fotelju svog šefa“, ističe Milatović.

Zato, kako je kazao, nadležni organi treba da reaguju i razvlaste „neustavnog i nezakonitog“ gradonačelnika Podgorice: „Dok se ne reši planski izazvana kriza, kako bi se već jednom stalo sa zloupotrebom resursa glavnog grada u korist jedne partije i uskog kruga ljudi oko nje“.

Milatović je kazao da je građanska, multietnička i evropska Podgorica, godinama unazad „ponižavana i diskriminisana“, digla glas 23. oktobra i olovkom poslala u političku prošlost one koji su „naše društvo doveli u ambis“.

„Vreme je da se DPS pomiri sa izbornim porazom i da kao društvo krenemo napred“, zaključio je Milatović, prenele su podgoričke Vijesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar