U trendu

DPS: Ulazak DF-a u vladu, kraj evropskog puta CG

PODGORICA – Nema nagoveštaja da bi Crna Gora skorije mogla da dobije rekonstruisanu vladu, čije formiranje koči GP URA Dritana Abazovića, koji insistira da u novom sastavu treba da budu samo eksperti, ali i da je pre odluke o rekonstrukcije potrebno oceniti dosadašnji rad ovog izvršnog organa vlasti.

S druge stranke, stranke opozicije okupljene oko DPS Mila Đukanovića i stranke manjina ne vide drugo rešenje osim formiranja tehničke ili manjinske vlade koja bi pripremila vanredne parlamentarne izbore.

Vanredne parlamentarne izbore nisu isključili ni predstavnici Demokratskog fronta, posle drugog kruga konsultacija sa premijerom Zdravkom Krivokapićem prošle sedmice.

Šef Kluba poslanika DPS-a Danijel Živković smatra da je priča o rekonstrukciji vlade samo, kako kaže, „poligon za bolje pozicioniranje i pokušaj uzimanja većeg dela kolača u vlasti.

„Verujem da je vraćanje mandata građanima, uz nove izbore, jedini pravi put da se izađe iz krize kako bismo došli do stabilne političke većine“, kaže Živković u intervjuu za podgoričku Pobjedu.

On kaže i da ne veruje da će do dogovora o rekonstrukciji vlade doći jer bi, navodi, „ulazak predstavnika Demokratskog fronta u vladu značio definitivni kraj evropskog puta Crne Gore“.

Živković kaže da veruje da su svi zapadni partneri uvideli da je u Crnoj Gori na delu realizacija projekta uništavanja multietničkog društva sa promovisanjem poraženih ideologija.

Istakao je i da „nema dilemu da će predstavnici manjinskih partija, ukoliko budu pozvani da uđu u vladu, kao i uvek do sada biti na strani zaštite nacionalnih interesa države“.

Živković je mišljenja da nikakva rekonstrukcija ne može pomoći ovoj većini, eksperimentu je, navodi, „došao kraj i to je jedino dobro za Crnu Goru za ovih godinu njihovog trajanja“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar