Dramatični snimci: Tinejdžeri pobegli kroz prozor 4. sprata i spasili se od požara

Na dramatičnim videosnimcima, koje su se pojavili na društvenim mrežama, vide se brat i sestra kako izlaze kroz prozor na četvrtom spratu zgrade od 14-spratnice kako bi pobegli od požara koji je zahvatio njihov stan na Menhetnu.

https://www.instagram.com/p/CXksQINF1n3/

Tokom ovog nesrećnog događaja njihova majka zadobila je teške povrede, dok je njen partner preminuo.

Spuštali su se po cevi

Na videosnimci se vidi kako dvoje tinejdžera od 13 i 18 godina izlaze kroz prozor zgrade i pokušavaju da spase svoje živote. Prvo se vidi kako 18-godišnja devojka izlazi kroz prozor napolje i hvata se za cev pričvršćenu za zgradu. Zatim iz stana zahvaćenog požarom beži njen 13-godišnji brat.

Tinejdžeri su se uspeli da se cevima spustite na zemlju, a vatrogasci su ubrzo stigli na mesto događaja, piše Dejli Mejl.

„Koža joj se ljuštila s ruke“

„Koža joj se ljuštila s ruke. Pokrila sam je ćebetom i onda smo je policajac i ja odneli do klupe“, rekla je komšinica Šala Kolman o povredama koje je devojka pretrpela u požaru. Tinejdžeri su prevezeni u bolnicu i stabilno su, ali njihova majka je zadobila ozbiljne povrede i nalazi se u kritičnom stanju.

Vatrogasci su u stanu pronašli telo odraslog muškarca. Uzrok požara se još istražuje.

Druga komšinica, Šaken Mičel, ispričala je kako su ona i drugi stanari zgrade pokušali da razbiju vrata dok je majka zavala u pomoć.

„Pokušali smo da razbijemo vrata. Majka nije mogla da ih otključa. Vikala je: ‘Ne mogu da otvorim!'“, rekla je Mičel.

Još tri stanara zadobila su povrede opasne po život, a četvoro manje opasne povrede.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.