U trendu

Drina se izlila u Zvorniku, Lim u opadanju, Vrbas i Una rastu

BANJA LUKA – Reka Drina izlila se na poljoprivredno zemljište u zvorničkim mesnim zajednicama Tršić i Roćević, dok je u Karakaju voda ušla u podrumske prostorije četiri kuće, a ugroženo je još oko 50.

Poplavljena je gradska plaža u Zvorniku, a očekuje se da će se reka izliti i u vikend naselju u Srednjem Šepku, prenosi RTRS.

Vodostaj reke Lim opao je tokom noći za desetak centimetara i za sada je sve pod kontrolom i nema ugroženih, rekli su za RTRS iz Teritorijalno-vatrogasne jedinice Rudo.

U delu opštine uz Lim i Uvac juče je proglašena vanredna situacija.

Lim se izlio na područu mesnih zajednica Staro Rudo, Mrsovo i Obrvena, rekao je načelnik Opštinskog kriznog štaba Marko Pjevčević.

Zbog naglog porasta vodostaja, usled čega je Vrbas prešao kotu redovne odbrane od poplava, zakazana je sednica Štaba za vanredne situacije Banjaluka.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković napisao je na društvenim mrežama da za sada nema mesta panici, da su ekipe u pripravnosti i u svakom trenutku spremne da reaguju.

Vodostaj Une u Kozarskoj Dubici i dalje raste, iznosi 344 centimetra i veći je u odnosu na sinoć za 20 centimetara.

Vodostaj Drine u Foči je u opadanju, Ćehotina je u blagom porastu, ali u je Pljevaljima u opadanju, tako da se ne očekuju veći problemi.

Vodostaj reke Bosne u Doboju ima tendenciju pada i ispod je kote redovne odbrane od poplava, navodi RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar