U trendu

Drugi najveći dnevni broj novozaraženih u Južnoj Koreji

SEUL – Južna Koreja potvrdila je danas da je u zemlji evidentiran drugi najveći dnevni broj novozaraženih korona virusom, uprkos produženim restriktivnim merama i visokoj stopi vakcinacije, što je podstaklo zabrinutost da će se virus ubrzano širiti tokom predstojećeg praznovanja Lunarne Nove godine.

U izveštaju Rojtersa se navodi da je u subotu potvrđeno 7.630 novih slučajeva korona virusa, 621 više nego dan ranije i blizu rekorda od 7.848 registrovanih sredinom decembra, saopšteno je iz Agencija za kontrolu i prevenciju bolesti Južne Koreje (KDCA).

Sredinom januara vlasti u Seulu su produžile za još tri nedelje trajanje restriktivnih mera i strožijih pravila socijalnog distanciranja, uključujući uvođenje policijskog časa od 21 casa i zabrane rada za restorane, kafiće, barove i ograničena privatna okupljanja, koje će biti na snazi tokom novogodišnjih praznika kada veliki broj građana te zemlje putuju na porodična okupljanja.

Od početka pandemije u Južnoj Koreji su potvrđena ukupno 733.902 zaražena korona virusom i 6.540 smrtnih slučajeva, iako je skoro 95 odsto odraslih u potpunosti vakcinisano, a više od polovine je primilo i dopunsku, treću dozu vakcine, pokazuju podaci KDCA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar