U trendu

Državni vrh CG u CANU o aktuelnom trenutku

PODGORICA – Crna Gora se suočava sa obnovljenom idejom i retrogradnom potrebom da se dovodi u pitanje crnogorski državni i nacionalni identitet, izjavio je danas predsednik Milo Đukanović.

On je rekao da postoji obaveza da na takve aspiracije Crna Gora da odgovor, koji će biti u interesu države.

“Naš odgovor mora biti građanska Crna Gora na proevropskom putu razvoja”, kazao je Đukanović na konstitutivnoj sednici Odbora za obeležavanje 50 godina od osnivanja Crnogorske akademije nauka i umetnosti.

Prvi put je sednici Odbora prisustvovao državni vrh Crne Gore. Pored Đukanovića sednici su prisustvovali premijer Zdravko Krivokapić, koji se zbog tog skupa nije odazvao na saslušanje parlamentarnog odbora o švercu cigareta, kao i predsednik parlamenta Aleksa Bečić, prenele su podgoričke Vijesti.

Krivokapić je ocenio da se Crna Gora i njeni građani nalaze na istorijskoj prekretnici.

Naveo je da su već napraviljeni iskoraci ka novim pristupima savremene demokratije, novim prostorima osvojenih građanskih sloboda i prava, ne odustajući od evropskog puta i evropske perspektive.

Bečić je rekao da je Crna Gora u atmosferi podela, atmosferi tenzija i da to nije dobro.

„Nikad se neću pomiriti i uvek ću se suprostaviti izjednačavanju patriotizma i jefitinog političkog profiterstva, sa koje god strane to dolazilo…“, rekao je Bečić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.