U trendu

Duga besana noć za stanovnike epicentralnog područja HR

PETRINJA – Za građane Hrvatske, posebno u epicentralnom području Petrinje, Siska i okolnoih sela, protekla noć je bila duga i besana, uz neprestano podrhtavanje tla.

U jucerašnjem snažnom zemljotresu, prema nnformacijama nadležnih, poginulo je najmanje sedam osoba, među kojima ima dece, dok je više desetina povređenih, od kojih jedan broj teže.

Ruševine se i dalje pretražuju u nadi da ispod njih više nema stradalih.

Od juče se u Hrvatskoj dogodilo više potresa, najjači je bio 6,2 po Rihteru, a niz novih udara je prelazio četiri stepena.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić je jutros rekao da lljudi, čije su kuće srušene, nisu želi da idu u organizovani smeštaj.

U zagrrebačku kovid bolnicu Dubrava je tokom jučerašnjeg dana i protekle noći prebaceno 54 bolesnika iz Sika i Petrinje, od toga je njih osam na respiratorima.

Lakši bolesnici su primljeni u zagrebačku Arenu, njih 74.

Društvenim mrežama su se kasno sinoć proširile priče o navodnim pljačkama na porušenom području, ali s nadležni to demantovali.

Stanovnici Petrinje, Gline i ostalih mesta noć su proveli uz vatru na ulici iz straha od novog jačeg potresa.

Neki su spavali u svojim automobilima ispred kuća.

Jutros je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio da je potres snage 4.7 po Rićteru, koji je jutros u 6:15 probudio stanovnike centralne Hrvatske, bio 38. potres koji se osetio u Hrvatskoj u poslednjih 49 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.