U trendu

Dvoje Poljaka i dalje kritično, ostalo stabilno

ZAGREB – Preživeli putnici iz poljskog autobusa, koji je u subotu sleteo sa autoputa u Hrvatskoj, a koji su hospitalizovani još se oporavljaju, dok su dvoje i dalje kritično.

Dvoje poljskih putnika koji su najteže povređeni i kritično su hospitalizovani su u varaždinskoj bolnici. Ostali, koji su zbrinuti u čakovečkoj i u tri zagrebačke bolnice, su stabilno.

„U KB Dubrava leči se šest bolesnika koji su nastradali u nesreći poljskog autobusa. Četiri su na intenzivnoj nezi, u poneđeljak su napravljeni dodatni operacijski zahvati prema planu koji je napravljen. Zahvati su prošli dobro i pacijenti su stabilno. Planirane su tri operacije za sutra. Videćemo, zavisno od stanja, hoće li biti potreban još kakav dodatni zahvat“, rekao je u izjavi za HRT doktor Rado Žic, specijalista opšte i plastične hirurgije, koordinator za hirurški deo lečenja pacijenata iz Poljske u KB Dubrava.

Ranije je potvrđeno da su oba vozača autobusa poginula u nesreći koja se dogodila u subotu kada je poljski autobus sleteo sa autoputa A4 kod Brezničkog Huma.

U strašnoj nesreći život je izgubilo ukupno 12 osoba koje su išle na hodočašće u Međugorje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar