U trendu

Džaferović: BiH još uvek nije zemlja za koju se borilo

SARAJEVO – Bošnjački član i aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas da, kako je naveo, „BiH još uvek nije zemlja za koju su se borili mnogi pripadnici ARBiH“.

Džaferović je to rekao na obeležavanju Dana tzv. Armije BiH, a komentarišući poslednji potez visokog predstavnika Kristijana Šmita o suspenziji Zakona o nepokretnoj imovini Republike Srpske, rekao je da „sledi slom retrogradnih snaga“.

“Da nije bilo Armije RBiH, danas ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine. Ona još uvek nije ono za šta su se oni borili”, rekao je, između ostalog, Džaferović.

Ipak, kako je naveo, uočava se slom retrogradnih snaga u BiH.

“Te snage su ranije išle napred sa zahtevima za secesiju i dodatne podele. Nastupio je trenutak kada te snage počinju da padaju”, naveo je Džaferović, prenela je sarajevska N1 tv.

Na pitanje novinara da li zaista može doći do knjiženja imovine na Republiku Srpsku i da li će time srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izazvati dodatne poteze visokog predstavnika i eventualnu krivičnu odgovornost, Džaferović kaže da je odluka Šmita jedini važeći zakon.

Za Dodika je rekao da je „izgubio kompas“ i da, kako je naveo, „što vreme više odmiče njegovo ponašanje postaje sve više neuravnoteženo“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.