U trendu

Džaferović: Trgovska gora dokaz da je Dodik pogrešio

SARAJEVO – Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas da slučaj najavljene izgradnje skladišta radioaktivnog i nuklearnog otpada na Trgovskoj gori pokazuje da je član Predsedništva BiH Milorad Dodik napravio veliku grešku i štetu za sve u BiH, kada je na poslednjoj sednici odlučio da radi za interes Hrvatske, a protiv interesa BiH.

„Dodikova odluka da, protivno interesu BiH i pravu na pristup otvorenom moru, blokira zaključke Predsedništva vezane za razgraničenje BiH sa Hrvatskom, očigledno je u zvaničnom Zagrebu shvaćena kao signal popuštanja i prilika da se nastavi sa ugrožavanjme interesa BiH“, rekao je Džaferović za Fenu.

On kaže da je ukazivao Dodiku da je njegovo popuštanje Hrvatskoj i pristajanje da radi za njen interes, umesto za interes BiH, šteta za celokupnu BiH, uključujući oba entiteta, što potvrđuje i ovaj slučaj.

„Predsedništvo BiH mora da zaštiti interese BiH, i u slučaju razgraničenja u Neumskom zalivu, i u slučaju Trgovske gore, kao i svim drugim slučajevima. To možemo efektivno uraditi samo ukoliko su svi članovi Predsedništva BiH privrženi svojoj ustavnoj obavezi da zaštite interese države Bosne i Hercegovine i svih njenih građana“, rekao je Džaferović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.