Džakarta: Zbog poplava bez krova 300.000 ljudi

DŽAKARTA – Hiljade kuća i zgrada, uključujući predsedničku palatu, javni prevoz i infrastrukturu, ostali su pod vodom posle današnjeg, novog naleta vodene stihije na Džakartu.

Reke u Indoneziji su se izlivale iz svojih korita zbog obilnih padavina koje još od nedelje ne prestaju u Džakarti i široj okolini.

Kiša ne prestaje od nedelje, a nanosi mulja i blata, visine do 1,5 metar, blokirali su stambene i poslovne četvrti indonežanske prestonice, izjvio je Agus Vibovo, predstavnik Nacionalne agencije za borbu protiv elementarnih nepogoda, prenosi AP.

Pod vodom je od jutros i deo predsedničkog rezidencijalnog kompleksa, ali situacija je vraćena pod kontrolu zahvaljujući akciji nadležnih službi koje intervenišu pumpama, izjavio je Bej Mašmudin, iz predsedničkog kabineta.

U elementarnoj nepogodi koja je u nedelju zadesila Džakartu, potopljen je i najveći državni klinički centar u Indoneziji.

Onesposobljeni su medicinski instrumenti, aparati i druga oprema.

Prema zvaničnim informacijama, u poplavljenoj Džakarti 300 hiljada ljudi ostalo je bez krova nad glavom, vlasti su prekinule snabdevanje električnom energijom, a javni prevoz, uključujući železnički saobraćaj, ne funkcioniše.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.