U trendu

Džordan donirao dva miliona dolara Severnoj Karolini

ŠARLOT – Nekadašnja NBA zvezda Majkl Dzordan donirao je dva miliona dolara za pomoć ugroženima u Severnoj Karolini nakon udara uragana Florens.

Dzordan je odrastao igrajući basket u srednjoj školi u Vilmingtonu, gradu koji je uragan Florens opustošio.

Bivši košarkaš i vlasnik košarkaškog kluba Šarlot Hornets (Ćarlotte Hornets) rešio je da što pre pomogne kada je video pustoš koju je iza sebe ostavio uragan, navodi AP.

Donirao je po milion dolara Crvenom krstu i fondaciji koja će pomoći građanima Severne Karoline, u čijem priobalnom delu još žive njegovi rođaci i nekoliko drugova.

U intervjuu za AP Džordan je rekao da je zabrinuto pratio vesti prošle nedelje kada se uragan obrušio na taj deo SAD i usmrtio 34 osobe, uništio kuće, električna postrojenja, izazvao ogromne poplave.

Dzordan kaže da je osetio da mora da pomogne na neki način onima koji su pomagali njemu.

„Dobar je osećaj kada imate način da pomognete. Ja sam jedan od srećnika koji su napravili neverovatnu karijeru. Sada se osećam još bolje jer mogu da pomognem ljudima i kraju koji poznajem mnogo dobro“, rekao je Dzordan, koji je inače igrao košarku na koledzu u Severnoj Karolini.

Planira i da, čim bude bezbedno i prohodno, poseti kraj u kojem je odrastao.

Pored novčane donacije, više od stotinu članova ogranizacije Hornets podeliće pakete hrane građanima koji su direktno pogođeni uraganom.

Dizajnirane su i posebne majice koje će se prodavati za 25 dolara, a prihod će otići za pomoć najugroženijem stanovništvu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar