U trendu

Eksplodiralo vozilo OEBS-a na istoku Ukrajine, najmanje jedna

Vozilo specijalne posmatračke misije OEBS-a eksplodiralo je u istočnoj Ukrajini, poginula je najmanje jedna osoba, saopštila je misija.

Dvoje od šest članova patrole Specijalne posmatračke misije OEBS-a u Ukrajini je povređeno u eksploziji automobila u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), a jedna osoba je poginula.

„Možemo da potvrdimo da je patrola OEBS-a pretrpela ozbiljan bezbednosni incident u Luganskom regionu. Kao posledica ovog incidenta jedan član patrole je poginuo, a dva su odvedena u bolnicu na dalje posmatranje“, navodi se na stranici posmatračke misije na Fejsbuku.

Automobil misije OEBS-a u Ukrajini naleteo je na nagaznu minu u Donbasu, napisao je predsednik OEBS-a Sebastijan Kurc na svom nalogu na Tviteru.

Kurc je, takođe, pozvao na „temeljnu istragu incidenta“. Krivci će biti pozvani na odgovornost, rekao je Kurc. Predsednik OEBS-a takođe je izrazio „iskreno saučešće“ porodici ubijenog pripadnika OEBS-a u Ukrajini.

​Pres-služba LNR izjavila je za Sputnjik da je automobil OEBS-a skrenuo sa trase koju je trebalo da prati.

„Znamo da je pomenuta ekipa skrenula sa glavnog puta i kretala se sporednim putevima, što je zabranjeno mandatom specijalne posmatračke misije OEBS-a“, precizirala je pres-služba.

Misija OEBS-a u Ukrajini raspoređena je u martu 2014. kako bi posmatrala i izveštavala o situaciji u zemlji.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.