U trendu

Engleskinja osuđena na 8,5 godina zatvora zbog lažnih optužbi za silovanje

LONDON – Engleskinja Ilianor Vilijams osuđena je na osam i po godina zatvora zbog toga što je lagala da je silovana i da je bila žrtva trgovine ljudima.

Ova dvadesetdvogodišnja devojka iz engeskog lučkog grada Baroa, nedaleko od Mančestera, objavila je fotografije na Fejsbuku lažno tvrdeći da je zlostavljana, piše Gardijan.

Osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od osam i po godina nakon što je sud proglasio krivom jer je lagala da su je silovali brojni muškarci i da je bila žrtva azijske kriminalne grupe koja se bavi trgovinom ljudima.

U svojoj završnoj reči, sudija Altam rekao je da su njene tvrdnje i optužbe „potpuna izmišljotina“, ocenivši da optužena „ne pokazuje značajne znake kajanja“.

Njene tvrdnje su postale viralne u maju 2020. godine kada je na Fejsbuku objavila svoje fotografije sa šokantnim modricama i delimično odsečenim prstom.

Ona je objavila da je bila fizički zlostavljana, prebijana i primorana da prisustvuje „seksualnim zabavama od strane zlih, ali pametnih“ azijskih muškaraca, uglavnom bogatih poslovnih ljudi iz Pakistana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.