U trendu

Erdogan nudi da bude domaćin sastanka Putin-Zelenski

ANKARA – Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu tokom sastanka u Sočiju održanog u petak predložio da Turska bude domaćin susreta Putina sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

„Sada je ključno da se u potpunosti sprovede plan izvoza žita i da se preduzmu praktični koraci za povratak na pregovore u Istanbulu. Od početka ponavljam da rat u Ukrajini ne može imati pobednika u čvrsto sam uveren da se kriza može rešiti pregovorima“, rekao je Erdogan, prenela je turska televizija TRT.

Erdogan je istakao da će Turska nastaviti dijalog sa njenim crnomorskim susedom Rusijom u svim oblastima kako bi doprinela globalnom miru, preneo je TAS S.

Putin i Erdogan sastali su se u petak u Sočiju gde su najpre razgovarali u četiri oka o energetici, trgovinsko-ekonomskim odnosima i sukobu u Ukrajini.

Potom su se u razgovore uključili i drugi zvaničnici, među kojima su bili ministri spoljnih polova i odbrane Turske i šef turske obaveštajne službe, prenela je ranije agencija RIA Novosti.

Susret Erdogana i Putina u Sočiju bio je drugi u poslednjih 17 dana, jer su se dvojica lidera prethodno sastala u Teheranu, na trilateralnom sastanku s predsednikom Irana Ebrahimom Raisijem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar