U trendu

Erdogan u Lavovu o razmeni zarobljenika između RUS i UKR

LAVOV – Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je na sastanku sa ukrajinskim liderom Volodimirom Zelenskim i generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom razgovarao o razmeni ratnih zarobljenika između Moskve i Kijeva.

„Razgovarali smo o razmeni ratnih zarobljenika i našim inicijativama u vezi sa tim, želeo bih da napomenem i da ovom pitanju pridajemo veliki značaj“, poručio je Erdogan u četvrtak na konferenciji za novinare u Lavovu, prenela je agencija RIA Novosti.

On je poručio i da će Turska nastaviti sa diplomatskim naporima u pokušaju da reši ukrajinsku krizu.

„Turska će nastaviti sa diplomatskim naporima za miran završetak rata u Ukrajini. Verujem da će pre ili kasnije doći do kraja za pregovaračkim stolom. I Zelenski i Gutereš su jednoglasni u tom pogledu“, poručio je turski predsednik, prenela je agencija TAS S.

Erdogan je pozvao međunarodnu zajednicu da uloži više napora u rešavanju krize u Ukrajini dodajući da je Ankara spremna da pomogne Rusiji i Ukrajini u obnavljanju istanbulskog procesa pregovora između strana u sukobu.

„Spremni smo da igramo ulogu posrednika u revitalizaciji pregovora o parametrima koji su formirani u Istanbulu u martu. Spremni smo da pružimo svestranu podršku za postizanje ovog cilja“, kazao je Erdogan.

Poručio je da namerava da obavesti ruskog predsednika Vladimira Putina o rezultatima pregovora o Ukrajini u Lavovu.

„Nastavićemo da ocenjujemo rezultate naših današnjih razgovora sa uvaženim gospodinom Putinom“, rekao je turski lider.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar