U trendu

Eskobar se nada da će Srbija uvesti sankcije Rusiji

BUDVA – Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, rekao je da se nada da će se Srbija pridružiti ostalim državama Zapadnog Balkana i uvesti sankcije Rusiji nakon formiranja nove Vlade u Beogradu, javio je Glas Amerike.

„Skoro sve države Zapadnog Balkana su se usaglasile na način da učine da Rusija plati cenu za to (invaziju) kroz sankcije, kroz podršku Ukrajini i njenom narodu. Nadam se da će se Srbija pridružiti toj grupi i da će se uskladiti sa sankcijama kada formira Vladu“, rekao je Eskobar u onlajn obraćanju u ponedeljak na Samitu demokratije Jugoistočne Evrope, koji je održan u Budvi.

On je na skupu kome su prisustvovali zvaničnici SAD, EU, Velike Britanije i država Zapadnog Balkana, rekao da je Srbija jedina zemlja regiona koja nije uvela sankcije Rusiji

Američki izaslanik pozdravio je to što su i EU i NATO ponovo potvrdili „politiku otvorenih vrata“.

„Mislim da je važno što je EU ponovo potvrdila svoju politiku otvorenih vrata. I ta politika se ne odnosi samo na Ukrajinu i druge države pod rizikom, već nas takođe podseća da je još šest zemalja u redu prije Ukrajine“, istakao je Eskobar.

On je ukazao da su države Zapadnog Balkana ostvarile „ogroman napredak“ i „impresivne reforme“ i izrazio nadu da će Evropa realizovati u praksi ono što govori danas kada su u pitanju evrointegracije Zapadnog Balkana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar