U trendu

EU odobrila 261 milion evra pomoci palestinskim izbeglicama

BRISEL – Evropska unija odobrila je 261 milion evra za finansiranje Agencije Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama na Bliskom istoku (UNRWA), prenela je Anadolija.

Evropska komisija je u saopštenju navela da je usvojila trogodišnji doprinos u iznosu od 261 milion evra „kako bi se Agenciji osigurala predvidljiva finansijska sredstva za pružanje osnovnih usluga palestinskim izbeglicama“.

Već dogovorenih 246 miliona evra finansijske pomoći dopunjeno je s još 15 miliona kako bi se ublažio uticaj nestabilnosti oko nabavka hrane, pogoršane ratom u Ukrajini, navodi se u saopštenju.

„Naša podška UNRWA ključni je element u našoj strategiji doprinosu sigurnosti, stabilnosti i razvoja u regionu, što takođe pomaže da se očuvaju izgledi za održivi mir između Izraelaca i Palestinaca“, rekao je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i sigurnost Žozep Borelj.

EU planira u periodu između 2021. i 2024. godine da osigura ukupno 1,15 milijardi evra finansijske pomoći Palestinskoj upravi i UNRWA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar