U trendu

Evropa okovana snegom: opšti kolaps (video, foto)

Jake snežne padavine izazvale su danas haos u saobraćaju u delovima Nemačke i Austrije, jer su vlasti u te dve zemlje zbog opasnosti morale da zatvore neke puteve, otkažu železničke i avionske linije.

Aerodrom u Minhenu, drugi najveći aerodrom u Nemačkoj, saopštio je da je otkazano 120 letova, a da su mnogi letovi odloženi dok ne budu očišćene piste od snega i dok se ne otopi led sa aviona, prenosi AP.

Austrijska železnica OeBB saopštila je da je nekoliko linija železnice takođe zatvoreno zbog opasnost od lavina.

Vlasti u toj zemlji su saopštile da je nekoliko puteva zatvoreno, uključujući i onaj koji vodi ka Bišofshofenu, gradu koji treba da bude domaćin ovogodišnjeg takmičenja u ski-skokovima „For hils“, zato što je preko noći napadalo više od 50 centimetara snega.

Regionalne vlasti u Salcburgu upozorile su na opasnost skijanja izvan staze zbog, kako su naveli, „velikog broja velikih i nekoliko veoma velikih lavina koje su veoma moguće u poslepodnevnim i noćnim časovima“, a koje bi mogle da naprave problem i na putevima i prugama, prenosi Tanjug.

Austrijski javni servis ORF izvestio je da je malo selo u Tirolu je evakuisano zbog straha od velike lavine koju bi jak vetar mogao da pokrene.

U međuvremenu je, prema izveštaju ORF-a, oko 600 stanovnika i turista bilo zarobljeno u selu Seltakl zbog blokiranih puteva.

Aerodrom u Inzbruku saopštio je da su „aktuelni uslovi doveli do velikih obustava u avio-saobraćaju“ i pozvao putnike da prate status svojih letova pre nego što se upute ka aerodromu.

Meteorolozi predviđaju velike snežne padavine i u narednim danima na jugu Nemačke, Austrije i Švajcarske.

Zbog snežnih padavina na severu Grčke i vlasti u toj državi uvele su izmene u saobraćaju, navodi agencija.

(Tanjug, Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar