U trendu

Filipović: Hrvatski gas će se koristiti samo u HR

ZAGREB – Hrvatska vlada će sutra na sednici zatražiti razrešenje hrvatskih članova Uprave INE, najavio je danas ministar privrede i održivog razvoja Davor Filipović i dodao da će se, kako je rekao, hrvatski gas ubuduće koristiti samo za domaće potrebe.

Filipović je to rekao novinarima u Zagrebu posle sastanka sa predstavnicima MOL-a o posledicama istorijske pljačke u hrvatskoj naftnoj kompaniji.

„Tu se radi o korporativnom skandalu i hrvatski gas se više neće prodavati strancima, već samo hrvatskim građanima i institucijama. Odluka o gasu biće doneta naredne sedmice“, rekao je Filipović.

Ministar je rekao da su predstavnici MOL-a svesni da ovakav korporativni skandal mora dovesti do promene u upravljanju. Država, kazao je, uvek ima mehanizme kako da zaštiti svoje interese.

Na konstataciju da neki ministri tvrde da hrvatski gas ne postoji, Filipović je rekao da to nije tačno i da je to onaj gas koji se proizvodi u Hrvatskoj.

„Ako je neka iks-ipsilon firma mogla u ovakvoj krizi da kupuje gas po tako niskoj ceni, onda može i hrvatski vrtić da dobije taj jeftini gas i koristi ga da bi hrvatski građani mogli normalno da žive“, rekao je Filipović, preneli su hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.