U trendu

Finansijske prevare u misiji UN u Belorusiji

MINKS – Nekoliko zaposlenih u predstavništvu UN u Belorusiji pružilo je pomoć u finansijskoj prevari sa sredstvima UN namenjenim pravnoj pomoći za osobe sa invaliditetom i žrtvama nasilja u porodici, objavljeno je danas na veb stranici Stalne misije Belorusije pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi.

„U avgustu 2020. godine, nakon što su se u Belorusiji dogodili nemiri izazvani od strane spoljnog faktora, a nakon objavljivanja rezultata izbora, sa punom svešću o nezakonitosti preduzetih radnji pokrenuta je inicijativa koja se uz dalju podršku zvaničnika UN – dvoje zaposlenih u kancelariji UN u Belorusiji – razvila u nezakonitu šemu za pokrivanje advokatskih usluga beloruskim građanima koji nisu bili ni osobe sa invaliditetom niti žrtve nasilja u porodici“, navodi se na veb stranici Beloruske misije u Ženevi, prenosi TAS S.

U saopštenju se dodaje da je reč o građanima koji su učestvovali u ilegalnim protestima čiji je cilj bio miniranje državnosti i rušenje aktuelne vlasti Belorusije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.