U trendu

Fomin: Odnosi Rusije i NATO na alarmantno niskom nivou

MOSKVA – Odnosi između Rusije i NATO su na alarmantno niskom nivou u situaciji globalne nestabilnosti, izjavio je danas zamenik ministra odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Aleksandar Vasiljevič Fomin.

„Odnosi Rusije i NATO su na kritično niskom nivou. Ovo se događa u situaciji globalne nestabilnosti, terorističke pretnje i nove trke u naoružanju što (sve zajedno) potpuno degradira bezbednosnu arhitekturu Evrope“, naveo je Fomin posle sastanka Saveta NATO -Rusija, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane, prenosi TAS S.

U saopštenju Fomina se kaže da se Rusija nada da će razgovori sa NATO biti konstruktivni i da će oni omogućiti dvema stranama da u što kraćem roku započnu rad na sporazumu o bezbednosnim garancijama za Rusiju.

Ruski predlozi o ovoj temi su predati i čeka se da započnu pregovori o njima, navodi se u saopštenju.

Fomin je na sastanku Saveta NATO-Rusija objasnio vojne aspekte ruskog nacrta sporazuma o bezbednosnim garancijama, precizira se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

„General-pukovnik Aleksandar Fomin, zamenik ruskog ministra odbrane, informisao je predstavnike NATO o ruskim procenama trenutnog stanja evropske bezbednosti, ali je i pružio objašnjenja u vezi sa vojnim aspektima ruskog nacrta sporazuma o bezbednosnim garancijama“, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.