U trendu

Fotograf Kimu samo na tri sekunde zaklonio lice: To mu je bila poslednja greška (video)

Severnokorejski lider Kim Džong-un navodno je otpustio ličnog fotografa zbog toga što je naneo štetu njegovom „vrhovnom dostojanstvu“ tako što je blokirao pogled na njega samo tri sekunde.

https://www.youtube.com/watch?v=QxdJT-MFXTE

Čovek, koji je identifikovan samo po prezimenu Ri, otpušten je nakon što je pokušao da napravi bolje fotografije severnokorejskog lidera tokom takozvanih izbora. Prema izvorima iz Pjongjanga, on je kriv jer je blic fotoaparata pokrio vrat „dragog i poštovanog vrhovnog vođe“.

Takođe je okrivljen za kršenje još dva pravila – jedno koje zabranjuje fotografisanje u krugu od dva metra od vođe, a drugo koje zabranjuje fotografisanje ili videosnimanje neposredno pred njim.

Kao rezultat toga, fotograf (47) je otpušten s posla i iz Radničke partije Koreje – što ga je praktično učinilo građaninom druge klase. To je veliki pad za čoveka koji je pre samo mesec dana dokumentovao samit Kima i Donalda Trampa u Hanoju.

Incident se dogodio kada se Kim Džong-un pojavio u javnosti tokom izbora u Severnoj Koreji 10. marta. Severnokorejski lider je stigao na glasanje i, kada je prestao da maše okupljenim građanima, Ri je stao ispred njega kako bi ga fotografisao. Još jedna kamera iza mase uhvatila je baš trenutak kojim je Rijeva sudbina zapečaćena i snimak je kasnije emitovan na državnoj televiziji.

Izvor upoznat sa situacijom je južnokorejskoj internet-stranici NK Daily rekao da se ovaj čin smatra „antipartijskim činom narušavanja vrhovnog dostojanstva naše partije“.

Drugi izvor je novinama rekao da je Ri skoro odmah otpušten.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.