U trendu

FR: Vakcinacija će možda biti obavezna za zdravstvene radnike

PARIZ – Francuska vlada je upozorila zdravstvene radnike da će možda vakcinacija za njih biti zakonski obavezujuća, nakon što je premijer Žan Kasteks otkrio da je svega 40 odsto medicinara vakcinisano, javio je Gardijan.

Portparol vlade Gabrijel Atal je apelovao na sve koji rade u zdravstvenom sektoru i imaju prioritet prilikom vakcinisanja, da to urade.

„U prethodnih godinu dana naši zdravstveni radnici su se ponašali kao heroji, ali broj vakcinisanih među njima je danas neprihvatljiv. Ukoliko ste zdravstveni radnik, bilo bi neodgovorno od vas da odbijete vakcinu“, rekao je Atal tokom pitanja čitalaca Le Parisijena.

Atal je rekao da će vlada pokušati principom štapa i šargarepe da apeluje na zdravstvene radnike da prime vakcinu, ali ukoliko ne uspeju na taj način, možda će vakcinacija biti zakonski obavezna za njih.

„Svi su zasukali rukave da nas izvedu iz ove epidemije. Sada treba da podignu rukave skroz do ramena kako bi bili vakcinisani“, poručio je Atal.

Atal je samo nastavio ono što je premijer Kasteks govorio prošlog četvrtka, kada je izjavio da medicinari imaju „obavezu prema sebi, porodicama i ljudima do kojih im je stalo“ da se vakcinišu.

Le Parisijen je opisao Atalove komentare kao „delikatnu pretnju koja snažno udara“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.