U trendu

Francuski ministar: Bojkot francuskih proizvoda veoma ograničen

 Pozivi na bojkot francuskih proizvoda u Turskoj i muslimanskom svetu trenutno su ograničeni i odnose se samo na prehrambene proizvode, izjavio je danas ministar za spoljnu trgovinu Frank Riester (Franck), prenose francuski mediji.

„Trenutno je taj bojkot vrlo ograničen i odnosi se samo na prehrambrene proizvode. Tim bolje“, rekao je Rister, prenosi list Figaro na svom sajtu.

Pozivi na bojkot francuskih proizvoda udvostručili su se od subote u muslimanskim zemljama koje protestuju zbog nedavne izjave predsednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) o slobodi izražavanja i prikazivanja karikatura muslimanskog proroka Muhameda.

Makron je nedavno na komemoraciji ubijenom nastavniku istorije i geografije Samuelu Patiju (Paty) rekao da će Francuska „nastaviti da brani karikature“. Mladi islamista je ubio Patija jer je na času o slobodi izražavanja pokazao djacima karikature proroka Muhameda.

Riester je rekao da je u francuskom Ministarstvu spoljnih poslova otvorena ćelija koja nadgleda situaciju u zemljama koje su pozvale na bojkot.

Prema njegovim rečima, Francuska želi nastavak ekonomske saradnje sa Turskom koju poziva da promeni ponašanje prema Francuskoj i Evropskoj uniji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar