U trendu

Francuzi objavili strip „Dobro došli na Kosovo“, ilustrovali i paljenje crkava!

PARIZ, 20. novembra (Tanjug) – U Francuskoj je objavljen strip „Dobrodošli na Kosovo“ s ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu, saopštio je osnivač humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ Arno Gujon.

View this post on Instagram

Upravo je u Francuskoj objavljen strip "Dobrodošli na Kosovo" čije smo štampanje podržali. Priča prati život mladog Dimitrija koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre antisrpskih pogroma 2004. godine. Ova romansirana drama je sačinjena od realnih događaja i pokazaće francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla. Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, ovo je još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu. Odmah pri objavljivanju, "Dobrodošli na Kosovo" se našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj! Sve čestitke ekipi koja je radila na projektu, na čelu sa Nikolom Mirkovićem. . . #arnogujon #gujon #solidaritekosovo #bienvenueaukosovo #dobrodoslinakosovo #strip #comicbook #kosovo #metohija #srbija

A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon) on

Gujon je na svom nalogu na Instagramu naveo da je njegova organizacija podržala štampanje stripa koji prati život mladog Dimitrija, koji se iz izbeglištva vraća na Kosovo neposredno pre pogroma nad Srbima 2004. godine.

„Ova romansirana drama je sačinjena od realnih događaja i pokazaće francuskoj publici nedavnu istoriju Balkana iz drugog, manje pristrasnog ugla. Posle knjiga i časopisa, dokumetaraca i predavanja, ovo je još jedan korak napred, sa ciljem da se glas srpskih žrtava čuje svugde na Zapadu“, napisao je Gujon.

On je naglasio da se, odmah po objavljivanju, strip „Dobrodošli na Kosovo“ našao među najprodavanijim istorijskim stripovima u Francuskoj.

Gujon je na Instagramu objavio i fotografiju na kojoj u rukama drži strip i čestitao ekipi koja je radila na projektu, na čelu sa Nikolom Mirkovićem.

(Tanjug)

1 komentar
  1. AA ( americki alah)

    dugo sam ponavljao, i NADA me nije napustala da ce istina izaci na videlo. Kad-Tad. I hoce, mada je pred njom dug put, ana zalost nasi politicari kao da miniraju Istinu. Kao da ne zele da se cuje. Da zele, podigli bi optuznice za zlocine koje su pocin ili nato i amerika. Nema koketiranja sa zlocincima, jer oni nam nikad nizu zeleli dobro. Nemci su nasi prirodni neprijatelji, oni valjda znaju zasto, i od njih nam pomoci nema. Odvjkada su se SRBI borili za istinu, i imali su podrsku rezima, ali pitam se sta danas imamo? Ciji je to rezim? Srpski nije, jer najmanje rade za Srbiju i Srbe. Licne privilegije, bogacenja, sve im je to iznad narodnog, iznad nacionalnog. Srbi sad je vazno da se ujedinimo i pokazemo sta znace 4x C.

Napišite komentar