U trendu

Gardijan: Tras neće ponuditi Sunaku mesto u svom kabinetu

LONDON – Liz Tras, koja treba sutra da preuzme dužnost britanske premijerke, neće ponuditi bivšem ministru finansija i svom rivalu Rišiju Sunaku mesto u svom kabinetu, objavio je danas britanski Gardijan.

Sunak je ranije danas rekao da neće prihvatiti ministarsku poziciju u vladi Liz Tras, preneo je Rojters.

„To jednostavno nije nešto o čemu razmišljam“, kazao je Sunak za Bi-Bi-Si na pitanje da li bi prihvatio ministarsku poziciju u vladi Liz Tras.

U izveštaju Gardijana, koji se poziva na izvore bliske novoj premijerki navodi se da se očekuje da će Tereza Kofi, sadašnja ministarka rada i penzione politike postati ministarka zdravlja.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel izjavila je ranije danas da će se povući sa funkcije kada Liz Tras zvanično preuzme mesto premijerke.

Ona je podnela ostavku samo nekoliko sati nakon što je Tras proglašena pobednikom izbora za lidera Konzervativne stranke, koja će biti sledeći britanski premijer.

Kako je poslanik koji pripada Konzervativnoj partiji rekao Rojtersu, Suela Brejvermen, trenutno državni tužilac, verovatno će naslediti Pfriti Patel na mestu ministra unutrašnjih poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.