Gasi se Montenegro erlajnz, vlada osniva novu kompaniju

PODGORICA – Vlada Crne Gore gasi aviokompaniju Montenegro erlajnz i osniva novu kompaniju sa državnim kapitalom, prenose podgorički mediji.

Za kompaniju Montenegro erlajnz, uz svu dobru volju ne možemo da pronađeno zakonito rešenje kako bi opstala, izjavio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

On je na konferenciji za novinare saopštio da vlada u planira osnivanje nove kompanije sa osnivačkim kapitalom vlade, te da se nada da će ona biti operativna do sledeće letnje sezone, prenosi RTCG.

„Ova vlada nema problem da donese odluku, ali ovde ne možemo da donesemo nikakvu odluku za MA. Tražili smo 15 dana, zvali u regionu određene kompanije, razgovarali sa evropskim konsultantima i zaključak je da ne možemo doneti ni jednu odluku u korist MA, a da bude zakonita“, kazao je Bojanić.

Dodao je da rešenja jednostavno nema.

„Vezane su nam ruke odlukama Agencije za zaštitu konkurencije i odnosima i radom odbora direktora koji u ime države gazduje tako važnim subjektom. Nažalost, predsednik Odbora direktora danas je javio da ne može da dođe, jer ga boli zub“, dodao je crnogorski ministar kapitalnih investicija.

Istakao je da vlada nije htela da nezakonito radi i donosi takve odluke.

„Ne postoji mogućnost da dobijete kredit za MA, jer oni takav kredit ne mogu da vrate. Imamo u planu osnivanje nove kompanije sa osnivačkim kapitalom vlade“, naveo je ministar.

Istakakao je da će za osnivanje nove kompanije biti potrebno šest do osam meseci, te da će učiniti sve da nova kompanija bude operativna do sledeće sezone.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.