U trendu

Gazdić demantuje: CG ne prodaje lavića pronađenog u Budvi

PODGORICA – Direktor crnogorske Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić demantovao je danas da je planirana prodaja mladunčeta lava, koje je u februaru pronađeno u Budvi i istakao da brojne dezinformacije, poput ove, ugrožavaju ugled Crne Gore u svetu.

Gazdić kaže da su pre nekoliko dana imali posetu veterinara iz Holandije, koji su sa kolegama iz Crne Gore napravili izveštaj u kojem se navodi da je lav u dobrim uslovima i da je dobrog stanja.

“Nastavlja se proces pripreme lava za putovanje. Prvo će lav da ide u Holandiju, a posle toga u rezervat u Južnu Afriku”, naveo je Gazdić u emisiji „Link“ TVCG.

Dodao je da je lavić previše vremena proveo blizu ljudi, pa ga nije moguće vratiti u prirodno stanište.

Zbrinjavanje lava, za sad, Crnu Goru nije koštalo skoro ništa, osim novca za njegovu ishranu, ali kako dodaje i tu imaju dosta donacija.

Nedavno je, kaže Gazdić, neko u Crnu Goru pokušao da uveze i dve kornjačke, retke vrste. One su oduzete i sada su smeštene u Prirodnjački muzej.

On je izrazio nezadovoljstvo odnosom svih prema prirodi i zaštiti životne sredine.

“Mislim da to treba da bude mnogo jače i intenzivniji odnos, kako bismo zaštitili životnu sredinu”, poručio je Gazdić.

Smatra da je Crnoj Gori potrebno ministarstvo ekologije, ali nije potvrdio, ni demantovao navode da bi on u novoj vladi mogao da obavlja tu fukciju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar