U trendu

Generalni direktor RTCG otkazao Ugovor o radu

PODGORICA – Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Božidar Šundić otkazao je danas Ugovor o radu na mestu prvog čoveka Nacionalnog javnog servisa, prenosi portal RTCG.

„Nakon tri godine provedene na celu najvažnije medijske kuće u državi, Javnog servisa RTCG, odlazim s ponosom i sa dostignućima koja će generacijama poslužiti da kreiraju bolji i tehnološki savršeniji program“, naveo je Šundić u pismenom obraćanju.

Dodaje je da su njegov tim i on, „kao i svi profesionalci u Nacionalnom javnom servisu, proteklih godina, trpeli napade i pritiske sa svih strana“.

„Hvaljeni i osporavani, kuđeni i nagradivani trudili smo se da u svim situacijama ostanemo isti, dosledni sebi i principima slobodnog i nepristrasnog novinarstva i objektivnog informisanja. Da smo uspeli dokazuju rejting RTCG i rekordna gledanost i slušanost. Danas se zahvaljujem krugu ljudi koji je pomogao da, u rekordnom roku, tehnicki modernizujemo RTCG, timu koji je kreirao i oblikovao programe na dva radijska, četiri televizijska programa i na Portalu, ali i svima koji su doprinijeli da naše vreme bude zabeleženo kao jedno od najuspešnijih i najtežih u istoriji ove Kuće“, naveo je Šundić.

Kako pišu Vijesti, Šundić danas, 6. avgusta, puni 66 godina i time ispunjava uslove za penziju, a prema ugovoru tada nema pravo na otpremninu.

Da mu je funkcija prestala pre tog datuma, kako se navodim, kasa RTCG-a bi bila olakšana za nekih 60.000 evra, koliko bi imao pravo da potražuje.

Podnošenjem ostavke danas Šundić ostvaruje pravo na otpremninu u iznosu od njegovih šest bruto mesečnih zarada.

Prema podacima iz imovinskog kartona, njegova mesečna neto plata je 2.845 evra, navode Vijesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.